Monday, December 4, 2006

...ja sitten kun saapui se surkea syys

Enpä muista milloin olisi ollut säiden puolesta näin surkea syksy. Joka päivä tuntuu olevan samanlainen harmaa, joskus sateinen keli. Muistan kaksi tai kolme aurinkoista päivää syyskuun alun jälkeen. Ei näin huonoja syksyjä ollut edes Englannissa! Taidan muuttaa vaikka Kreikkaan. Sielläkin (olin siellä siis vaihdossa) oli yllättävänkin kylmää silloin tällöin, mutta ei juuri koskaan pimeää ja harmaata. Lucky malakas.

2 comments:

Anonymous said...

Ääri-ilmiöt lisääntyvät. Muistakaa viime kevään kylmyys. Vaikka meillä ei ole tieteellistä näyttöä ilmaston muutoksesta ja omista havainnoista ei voi tehdä johtopäätöksiä on kuitenkin olemassa metereologeja, jotka ovat tehneet ilmastomalleja. Näissä ilmastomalleissa ääri-ilmiöt lisääntyvät ilmakehän keskiläpötilan noustessa. Ja eikös noita ääri-ilmöitä ole nyt viime aikoina ollut? Vai onko media vaan aktiivisempi kuin ikänä, jolloin pienetkin asiat kantautuvat tietoomm?

-M-

(keskilämpötila muuten lasketaan seuraavasti: ensi mitataan päivän ylin ja alin lämpötila ja lasketaan niistä keskiarvo. Sitten lasketaan kuukausien päivien keskiarvoista kuukauden keskiarvo jne. vuoden keskiarvo)

Herra Unkka said...

Väliaikaraportti: kello on nyt 15.31 ja ulkona on jo niin pimeää että puista erottaa vain ääriviivat. On tämä kauhiaa.